Giethoorn 24

Wat is de bedoeling

De meesten van u hebben wel eens gezeild in een punter. Velen van u hebben er zelfs mee gezeild in een zeilwedstijd. Maar wie van u heeft ooit 24 uur achter elkaar in een punter gezeild? Waarschijnlijk niemand.

Daar komt dit jaar verandering in. ZV ’t Wiede, het brein achter wedstrijdklassiekers zoals de 'Zeilpunter Teamwedstrijd' en de 'Punter Bonanza' heeft iets nieuws bedacht: Giethoorn 24.

Het idee is simpel: in 24 uur moeten de deelnemende teams proberen om in hun punter zoveel mogelijk rondjes op het Bovenwijde te zeilen. Maar ga het maar eens doen. Hoe zorg je er voor dat je punter het 24 uur achter elkaar zonder problemen volhoudt? Hoe hou je de concentratie vast die nodig is om de concurrentie voor te blijven? Hoe zorg je er voor dat je niet in slaap valt? Hoe krijg je een team bij elkaar met mensen die gek genoeg zijn om midden in de nacht in een punter te zeilen?

Tsja, dat wordt niet makkelijk. Toch denken wij dat er minstens 20 teams met prettig gestoorde mensen op 21 mei aanstaande aan de start zullen verschijnen. Want het belooft een legendarische wedstrijd te worden, met spannende wedstrijdelementen, muziek, gastronomische gerechten en veel spektakel waarvan de organisatie nog niet eens durft te dromen. Even de belangrijkste zaken op een rijtje:

Wedstrijd

Plaats
Bovenwiede Giethoorn
Start
zaterdag 21 mei om 16:00 uur
Finish
zondag 22 mei om 16:00 uur
Team
minimaal 2 en maximaal 4 personen per punter. We zeilen in twee categorieen. Punters met en punters zonder fok.
Doel
zoveel mogelijk rondjes zeilen op het Bovenwiede

Tijdens de wedstrijd zal Het Kraggehuis een centrale rol vervullen. Het eiland van het Kraggehuis zal het starteiland zijn voor de wedstrijd, hier zullen diverse activiteiten worden georganiseerd voor deelnemers en publiek en hier kan door de zeilers een bed worden gereserveerd. Ook kan iedereen hier verschillende lekkere gerechten en dranken kopen. De kosten van deelname zijn als volgt:

Kosten

Inschrijving:
€85,- voor een team van 2 personen

optioneel:
Extra deelnemer: (tot max 4 totaal)
€30,- per extra deelnemer
Punter: zeilpunter zonder fok
€30,- per punter (op = op)
Slaapplaats: bed op het Kraggehuis
€20,- per persoon

Voorlopig is dat wat we over dit evenement kunnen vertellen. Maar u voelt ook wel aan: dit belooft een unieke en legendarische wedstrijd te worden. Dit wilt u niet missen! Hou de media in de gaten voor nieuws over Giethoorn 24.